Prijsverlaging

Te koop: Neherpark 17, 2264 ZD Leidschendam

€ 1.095.000,- k.k. € 5.140,85/m2

Beschrijving

UNIEK LOFT-APPARTEMENT! Zoekt u een bijzondere woning waar geen 2e van te koop is? Bekijk dit bijzondere object. Dit is een kans die u niet snel weer krijgt! Te koop: een prachtig en bijzonder fraai LOFT-APPARTEMENT met twee privé parkeerplaatsen in het Neherpark in Leidschendam. Dit appartement, dat gelegen is in het voormalige Dr. Neher PTT laboratorium is 2 jaar geleden volledig nieuw opgetrokken. Dit prachtige RIJKSMONUMENT is als nieuw. Misschien wel mooier en beter als nieuw. Al bij binnenkomst van het gebouw wordt u overdonderd door de ambiance en luxe. De entree beneden is prachtig van opzet, de trappen, de hallen de gehele omgeving ademt nostalgie en luxe uit. Het appartement is ook prachtig, ruim en heeft vrij uitzicht over het park. Naast de mooie entree en het bijzondere appartement biedt het gebouw u vele extra’s. Als u hier woont kunt u (deels tegen betaling) gebruik maken van diverse zaken. Te weten: een restaurant, de fitness, een zout water zwembad, een bibliotheek en een wellness / Spa. Ook is er een huismeester aanwezig. Zoekt u een bijzonder object om in te wonen? Dan raden wij u aan hier eens te komen kijken. Alleen al het doen van een bezichtiging is al een belevenis.

Indeling: entree met prachtige hal, trappen en lift naar de 2e verdieping, entree woning, dubbele slaapkamer (nu in gebruik als één slaapkamer) met twee prachtige badkamers. Deze slaapkamer kan in tweeën gedeeld worden. Hal met trap naar 1e verdieping.

1e verdieping: prachtige woonkamer met luxe keuken (voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur), kasten, toilet en tv-kamer. Trap naar vergrootte vide. Vide met twee compartimenten, trap naar groot dakterras met prachtig uitzicht rondom.

Geschiedenis:
in 1955 is het Laboratorium geopend als centraal onderzoeksinstituut van de PTT.* Het gebouw van architect Samuel van Embden ademt in alles het vooruitgangsoptimisme van de wederopbouw.
Het gebouw is vernoemd naar Lambertus Neher, verzetsheld, directeur-generaal van de PTT en tevens enige tijd minister van Volkshuisvesting en Wederopbouw kort na de oorlog. In het laboratorium werd een van de eerste Nederlandse computers ontwikkeld, de zebra (zeer eenvoudig binair reken apparaat), maar later ook eigentijdser vindingen als videotelefoon en sms.

In september 2001 vraagt KPN Vastgoed een vergunning aan om het Neherlaboratorium te slopen en te vervangen door nieuwbouw. De gemeente wil het complex echter als monument behouden en geeft opdracht voor een onderzoek naar een nieuwe bestemming. Het gebouw blijkt geschikt voor een combinatie van wonen en zorg.
Het ontwerp is van Van Heerden & Partners. De laboratoria worden bestemd tot appartementen en het karakteristieke hoofdgebouw krijgt algemene functies. Door latere uitbreidingen te slopen wordt het beeld uit de jaren vijftig hersteld en ontstaat ruimte voor nieuwbouw van 96 luxe appartementen. Door de situering van de nieuwbouw is het zicht op het hoofdgebouw vanaf een doorgaande route hersteld. In 2007 komt het gebouw in de Top 100 van wederopbouwmonumenten terecht en in 2010 wordt het officieel rijksmonument.
Hergebruik werkplaats en laboratoria

In de oorspronkelijke opzet bestond het complex uit twee grote rechthoekige laboratoriumhallen, een werkplaats en een directiegebouw. De drie werkruimten liggen in een U-vorm rond het hoofdgebouw. De gebouwen zijn onderling verbonden door gangen en loopbruggen, een thema dat Van Embden later bij de opzet van de TH in Eindhoven verder zou uitwerken. De laboratoriumhallen van 6 meter hoog en 20 meter breed zijn omgeven door twee lagen kantoorvertrekken aan weerszijden.
Deze kantoren vormen de basis van de 83 nieuwe gelijkvloerse appartementen. Deze worden ontsloten vanuit de middenzone, waar de woningen op de verdieping ook hun buitenruimte hebben. Van de hallen resteren eigenlijk alleen de betonnen spanten in de middenzone. Hieraan is een nieuwe, vrij tussen de woningen doorlopende galerij gehangen. Aanvankelijk was het plan om hier in de vorm van een atrium het idee van een hal te reconstrueren, maar dit is vanwege brandweereisen verlaten.

Directiegebouw
Een aantal gehandhaafde monumentale kunstwerken versterken het wederopbouwkarakter en de jaren-vijftigsfeer, zoals het spectaculair uitkragende bronzen beeld ‘het signaal’ van Oswald Wenckebach naast de entree. De PTT had via de Dienst Esthetische Vormgeving een goede reputatie op dit gebied. In een binnentuin is een oude telefooncel geplaatst. Helaas geen oorspronkelijk grijze, maar een groene.

Vraagprijs: € 1.095.000, - K.K. | Oplevering: in overleg

Kenmerken

Overdracht
Prijs € 1.095.000,- k.k.
Servicekosten € 446,71
Status Prijsverlaging
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Woensdag 13 oktober 2021
Bouw
Type object Appartement, penthouse
Woonlaag 2e woonlaag
Soort bouw Bestaande bouw
Dakbedekking Bitumen
Type dak Platdak
Isolatievormen Dakisolatie
Dubbel glas
Muurisolatie
Volledig geïsoleerd
Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlakte wonen 213 m²
Inhoud 852 m³
Oppervlakte externe bergruimte 14 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte 62 m²
Tuinoppervlakte 50 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 5 (waarvan 2 slaapkamers)
Locatie
Ligging Open ligging
Vrij uitzicht
Tuin
Type Zonneterras
Staat Goed onderhouden
CV ketel
Warmtebron Gas
Bouwjaar 2018
Combiketel Ja
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Aantal parkeerplaatsen 2
Warm water CV-ketel
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Heeft kabel-tv Ja
Heeft een lift Ja
Heeft een rookkanaal Ja
Heeft een frans balkon Ja
Glasvezelaansluiting aanwezig Ja
Tuin aanwezig Ja
Heeft een jacuzzi Ja
Heeft een sauna Ja
Heeft schuur/berging Ja
Heeft een stoomcabine Ja
Heeft een zwembad Ja
Heeft ventilatie Ja
Vereniging van Eigenaren
Ingeschreven bij de KvK Ja
Jaarlijkse vergadering Ja
Periodieke bijdrage Ja
Reservefonds Ja
Onderhoudsverwachting Ja
Opstal verzekering Ja
Kadastrale gegevens
Veur B 11342 Veur B 11342
Omvang Appartementsrecht of complex
Eigendomsituatie Eigen grond
Neem contact met mij op
Sluiten

Recent bekeken